onsdag 14 december 2016

Närpespresentkort till julgåva

I år skall du köpa Närpespresentkort till julklapp! Enkelt, snabbt och omtyckt.

Närpespresentkortet har nu funnits på marknaden i snart 3 år. Vi företagare inom NFF känner oss stolta att vi efter flera års våndor och utredningar faktiskt vågade oss på att samarbeta kring detta kort, ett samarbete som verkligen varit lyckat och uppskattats av konsumenterna.

Köpställen för Presentkortet, i detta nu 3 företag, kunde givetvis ha varit flera och största orsaken till att fler företagen inte ställt upp på detta kan väl tillskrivas det faktum att rutinerna för kortförsäljning är sådana att en affärsdator behövs och inmatning och utskriften tar flera minuter i anspråk, en tid som kan betecknas som talkoarbete för hela gruppen och alltså inte med säkerhet ger intäkt till det egna företaget.

Obs! Arrangemang för julförsäljningen av presentkortet, se nederst i inlägget.


Men som konsument då, hur har presentkortet uppfatats av konsumentsidan? Ja, enligt de intervjuer och den försäljnings- och inlösningsstatistik som hittills finns är Närpespresentkortet ett mycket omtyckt alternativ. Kort säljs över hela året, med toppar till morsdag, skoldimmission och jul. Folk löser in sina kort hos alla anslutna företag och en del kortinnehavare delanvänder också hos flera företag.

Och varför ska jag köpa ett Närpespresentkort till julklapp?

Vi vill hellre fråga, varför inte? En mottagare av ett Närpespresentkort har stor valmöjlighet, ca 30 affärer/serviceproducenter med alltifrån jordnära blommor och plantskoleväxter till möbler, böcker, datorer och annan elektronik och vidare till luncher/café/restaurang, kläder, städtjänster, frisörtjänster, massage, optik och guldsmed, ja t.o.m. sådant som VVS-arbeten/produkter och bilverkstäder är anslutna. Hela listan på företag som tar emot Närpespresentkortet finns på NFF:s hemsida.

Och så är det ju också frågan om hur mycket tid och fantasi man själv vill sätta på att inhandla julklappar och gåvor. Med Närpespresentkort som alternativ ger du fortfarande en gåva som uppfattas olika av olika mottagare alltefter ens egna användartankar.

För dig som ska ge julgåvan är det med presentkort givetvis den enklaste sak i världen att hålla dig inom din julklappsbudget samtidigt som du de facto handlar alla julklappar på en och samma gång från ett och samma ställe. Ja du kan t.o.m. sitta hemma vid datorn och göra beställningen för att antingen få hem korten per post eller så hämtar du upp hela bunten presentkort (för visst köper du till hela släkten) hos någon av våra  försäljarställen. Enklare och exaktare än så kan det knappast bli, eller hur?

Och hur funkar det i praktiken för presentkortsinnehavaren?

Svaret är, alldeles utmärkt. Egentligen fungerar det så bra att man inte ens behöver ha sitt kort med när man gör uppköp, det räcker med den åttasiffriga id-nummern, som man t.ex kan ha med sig (som bild) i telefonen. Företagen som tar emot presentkorten matar nämligen in id-nummern på sin webbläsare och ser då genast hur många euro som finns kvar på presentkortet. Vid inköp registraras också köpet direkt i databasen utan desto krångligare procedur. Säkerheten ligger alltså i id-nummern, den ska innhavaren hålla för sig själv.

Det finns också en rabatt-aspekt inbyggd i Närpespresentkort som julklapp. Många affärer ordnar ju s.k. mellandags- eller januarireor och då får man ju automatiskt mera för summan på kortet.

Allt detta sammantaget tycker vi som hör till NFF:s presentkortsgrupp är alldeles tillräckliga argument för att du inför denna jul skall satsa på en enkel och omtyckt julklapp - ett Närpespresentkort!

Så här säljs Närpespresentkortet inför julen 2016:

Inför julen säljs Närpespresentkorten enligt:
  • fram t.o.m. lö 17 dec hos Tawi, Engelqvists Blommor och Wickmans Plantskola + via webben
  • från 18 dec till 23 dec hos Tawi och Wickmans Plantskola + via webben
  • i mellandagarna fram till 2 jan. Tawi + webben
  • från januari: enligt normala listan
Detta arrangemang är av praktiska skäl eftersom personalen på Engelqvists Blommor har ordentligt fullt med blomförsäljning inför julen. På plantskolan är det däremot stängt vintertid men ringer man på förhand (0400-233480) så säljs Närpespresentkort precis som plantskolan säljer de egna presentkorten.

Tips! Det är också bra om man hemma klickar in summor och uppgifter som behövs via Närpes Erbjuder webbsidan . Där kan man också välja avhämtningsplats (inför jul: Tawi eller Wiplant) om man t.ex. vill hämta upp redan samma dag. Har du många kort du ska köpa rekommenderar vi varmt detta förfaringssätt.


Detta inlägg är redigerat av NFF:s presentkortsgrupp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar