fredag 31 mars 2017

Företagspresentation: Wickmans Plantskola


Wickmans Plantskola - Wiplant


Kjell Wickman i Garden-Centret.
I Finby ligger den anrika plantskolan som grundades redan 1950. Ursprungligen startad i Yttermark men flyttades till nuvarande plats, närmare centrum, av nuvarande ägaren Kjell Wickman redan på 80-talet.

I plantskolan odlas många härdiga växter för både företag och privatkunder, och från plantbutiken, Wiplant Garden-Center, sker växtförsäljningen från och med 2 maj varje vår.

I plantskolan jobbar varje säsong upp till ca 10 personer för att det ska bli växter av hög kvalité.

Produkter och tjänster 


Kjell berättar:
Perennerna väljer du själv direkt från
odlingsbädd.

De produkter vi är mest kända för är våra härdiga specialkloner och våra krukodlade häckplantor varav den egna häckblåtryn, Lonicera caerulea 'Jörgen' är den absolut populäraste i regionen.

Plantskolan har ett digert sortiment av mångåriga växter för både nytto- och prydnadsändamål. Vi är också kända för helhetslösningar till konkurrenskraftigt pris på växter för trädgårdar och anläggningar, både färdigt planterat och leveranser för 'gör det själv' -planteraren. Vi vill så klart att kunderna ska lyckas så bra som möjligt med sina trädgårdsprojekt, så lämplig gödsel för växterna är vi också måna om att saluföra. Med häckarna, t.ex.,  får kunderna alltid startgödsel med på köpet.

Lonicera c. 'Jörgen', häck och häck-
planta i 9 cm kruka. 
Eftersom företaget är helt inriktat på växter för utemiljön är butiken stängd (se öppettider på hemsidan) under det frusna vinterhalvåret, men kunder kan ändå ringa och avtala om besökstid när behov av växter, presentkort, planering, gödsel, täckmaterial eller annat dyker upp. Visste du att det blir vanligare och vanligare att köpa häcken vintertid för att sen snabbt och händigt avhämta när planteringsdagen är inne på våren?

Vill du läsa mer om växter upprätthåller plantskolan bloggen Sol o Grönt med massor av tips för din trädgård.


Företagets kunder


Plantskola har tre marknadsgrupper:
  • Partiförsäljning till Gröna sektorn 
  • Distansförsäljning till privatpersoner
  • Direktförsäjning från Garden-Centret på plantskolan under växtsäsongen. 
- Man skulle kunna tro att direktförsäljningen endast riktar sig till närregionen, men i verkligheten kommer rätt mycket kunder till plantskolans butik, Garden-Centret, vilka har kört upp till 6 - 8 timmar för att avhämta någon specialväxt. Den kund som kommit absolut längst bortifrån för att handla körde faktiskt enkom ända från Moskva!


Närpes Presentkort


Wickmans Plantskola är ett av de företag som, vid sidan av sina egna presentkort, både säljer och tar emot det gemensamma Närpes Presentkortet.

På Wickmans Plantskola kan man både använda och köpa Närpes Presentkortet. Plantskolan har också ett populärt eget presentkort som inte är tidsbegränsat och där man alltid får en växtguide med på köpet.

Kontaktuppgifter:
Östanåkersvägen 14-17
64230 Närpes St


Tel.nr: 0400-233480, Email: wiplant@tawi.fi, Hemsida: wiplant.fi


Obs! Öppettiderna i butiken kan variera beroende på årstid, tiderna hittar ni här på hemsidan
Besök oss också på Facebook, Instagram, Pinterest och bloggen Sol och Grönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar