tisdag 25 april 2017

Möt våren Mittistan 29 april kl 11-14

April har varit kall och vi var många som i den regniga varma vintern i februari trodde att en happening den 29 april skulle bli mera ett sommarevenemang än ett vårjippo. Men tydligen kan man alltid lita på kombinationen påsken-våren för just nu känns det definitivt som våren precis står för dörren. Vad är då mera passande än att möta upp för "våren MittiStan".Som annonsen i Sydin utlovar kommer det att hållas Modeshow, Öppet hus, rundturer m.m.  Mer info om det  på Facebook/Möt våren mittistan och på visitnarpes.fi och man kan gärna läsa förhandsinlägget inför Mittistan våren här på Närpesbloggen också.

Ett tjugotal företag är med i år. Många av dessa, men inte alla, hör till föreningen NFF (Närpes-Finby-Företagare), som driver bl.a denna blogg.

Modeshowen


Företagen som ställt upp i denna är Cornelia, Angels syateljé/Dress like Marie, K&M Shop, Hoppets Stjärna och Aquatex samt Brudklänningar från Body Basics Shoes & Bridal. Ett varierat utbud när det gäller att klä sig alltså.

Hår och styling för modeller och brudar ska ju också fixas. Här är det flickorna på  Salong Hår&Sånt  som ställer upp, nämligen Ellen Mattans (praktikant) ordnar Dress like Maries modeller Erica, Hanna och Nina, Julia Rönngård (som har splitterny hyrstol hos Hår & Sånt) fixar festfrisyrer till brudarna Madde och Alexandra och så har är det Evelina Lytz (ägare till Hår & Sånt) som fixar festfrisyrer till brudarna Sandra, Sabina och Saara. Vem som stylar och fixar de andra modellerna är inte bekant just nu.

Foto - Böcker - Tavlor - Växter - Kosmetika - Reklam - Inredning - PresenterEtt brett utbud kan man säga. Om vi börjar från toppen av listan, det blir i anmälningsordning alltså, så återfinns Salong Hår&Sånt med hårvårds- och stylingprodukter. Följande är Wickmans Plantskola med info om säsongöppningen i plantskolan samt smakprov på hemgjord Aronia specialmjöd. Trea och fyra på listan är friskvårdsföretagen  BeYou Fitness/Ann Vejzovic samt SB Balance/Stefan Bärnas.


Mera kosmetika återfinns nu med Avon Cosmetics/Stina Österbro och sen har vi städgrejor med Benita Holm, Tom Sörhannus med egna böcker, Fixura Ab/Eric Storsved med bl.a lån människor emellan, Kustmedia med info om reklambyrån, My Trendy Home/Malin Ström och Vivan Österberg samt Fotoquick och Berit Lillås med inredningsartiklar, konst och foto.

Också affärerna i centrum ska du givetvis besöka


Utöver de företag och företagare som finns med inne i MittiStan-huset så har de flesta centrumaffärer både öppet och specialerbjudanden/visningar av sitt utbud. Här kan t.ex nämnas När-Bok, Engelqvists Blommor, KK-Möbler, Hus & Trädgårsservice Ek Sofia Ab , Örtaboden , Nygårds Ur&Guld med flera företag.  Stick dig gärna in till företagen när du ändå är i centrum.

Närpes Presentkortet från NFF

Närpes Presentkortet säljs också på Annys loppis. På plantskolan säljs kortet fr.o.m. säsongöppningen 2 maj.
Föreningen NFF står som medarrangör i Mittistan evenemanget och därför vill vi givetvis göra ett extra upprop för det gemnsamma Närpes Presentkortet. Morsdagspresenten skall ju snart inhandlas och vad är då bättre än ett presentkort som gäller i hela 30 affärer/företag i Närpes.

Andra som är med och arrangerar "Möt våren mittistan" är: Företagshuset Dynamo Ab, Närpes Turism r.f och givetvis Mittistan Ab.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar