måndag 26 mars 2018

Lionsklubbarnas påskfest på torget i NärpesPåsken nalkas och med den olika påsktraditioner. Påskfest för barn och folk med barnasinnet i behåll ordnas traditionsenligt på torget i Närpes  påsklördagen mellan kl 12-14. Arrangörer är Närpes Lions Club och Lions LC Three Towns.


Påskfesten förr och nu


Riktigt från början, alltså 1980-90-tal arrangerades påskfesten först i Öjskogsparken, senare på Vargbergets fritidsområde. Nu har vi dock hållit oss till torget i centrum ca 5-6 år och det passar också bra in i nutidens fart och fläng, vilket även drabbat påskhäxsektorn... 
 
Förut var man bl.a på Vargberget. Så här långt framskriden var våren 2009 i påsktidernaPonnyridning fanns alltid med på programmet förut, men sen gamla UF-tomten blev Tokmanni har man tyvärr inte riktigt hittat plats för ridningen.


Sen några år tillbaks bjöds också damlejonen i LC Three Towns med i påskfesten. Medlemmarna i Three Towns är betydligt färre än i LC Närpes men inte desto mindre är deras närvaro uppskattad av besökarna. Tydligt bevis på detta är den strykande åtgången på våfflorna...
LC Three Towns fixar bl.a våfflor och säljer hembakat.
Årets påskhäxa utses också bland de häxor som införskaffat sig en gratis nummerlapp. Kvalifikationen till tävlingen är just passlig utstyrsel + nummerlappen, sen är det fru fortuna som gör resten. Årets påskhäxa kan räkna med ett litet pengakuvert, med Sparbanksstämpeln på...

Det koras också första o andra arvs(princessa- eller prins-) häxor, som får ett litet tunnare bidrag. Och alla numrerade påskhäxor kan räkna med ett chokladägg ungefär där vid 14-tiden...

Årets påskhäxa kan räkna med ett litet kuvert...

Annonseringen sponsras av företagen


För att sprida budskapet, alltså sköta den kostsamma annonseringen, om Lions påskfesten så har Lionsklubbarna nu i rätt många år samarbetat med ortens näringsliv via föreningen NFF Närpes r.f. Dock ska genast sägas att understödet kommer från hela näringslivet i Närpes, alltså från långt flera än NFF:s medlemsföretag. På detta vis kan klubbarna använda  hela behållningen av själva festen till avsedd  hjälpverksamhet samtidigt som företagen får påminna om sin existens för allmänheten. Behållningen av påskfesten används  till skolstipendier för byggdens egna ungdomar. 

Annonsen för 2018 års påskfest. Alla företagssponsorer får ett extra stort TACK av Lionsklubbarna.

Också Elhuset och KK-Möbler är med och sponsrar. TACK!

Stöd gärna Lionsklubbarnas verksamhet


Har ditt företag missat inbjudan att vara med och stöda annonseringen kan du göra en egen inbetalning genom att skriva ut bankgiroblankett och betala in till angiven kontonummer. 25€ (inkl moms) är det standardbelopp som vi enats om men givetvis kan man öka på beloppet om man så önskar. Stödföretagens logo kommer med i den annonsering där den hinner med (red. anm. 26.3 kl 13.10 Den som betalar in nu och fram till fred 30.3 får med sin logga i detta blogginlägg som sponsras för en summa också via fb.) 

Man kan också stöda Lions påskfesten privat med direkt inbetalning också. Då gör man en inbetalning direkt till nån av Lionsklubbarnas konton vilka är: LC Närpes IBAN FI70 4963 1040 0082 99  och/eller LC Three Towns IBAN FI45 4963 1120 0215 27. Skriv gärna ordet påskfesten i meddelanderutan. Inkomna bidrag i samband med påskfesten går som sagt till ungdomsverksamheten i form av skolstipendier.
Det är näringslivet i Närpes som står för annonsfiolerna. På detta sätt räcker behållningen till betydligt fler skolstipendier. Bilden från tidigare år.

Kom alltså till torget påsklördag kl 12-14 och ...

...man kan köpa korv

..och förutom våfflor, finns det kaffe...

...så man orkar kasta boll. Eller ska vi säga att man behöver pricka rätt.

I rutscbanan kan det tänkas finnas en viss åldersgräns, för hittills har vi inte sett nån pensionär rutscha utför...

...men metet däremot är populärt både bland små och stora.

Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar