onsdag 5 september 2018

Shoppingtorsdag och Slättens Mat&mystik

När säden mognat på fälten och solrosorna står i blom är det dags för skördefest i Närpes centrum. Slättens Mat&mystik heter evenemanget när Närpesborna tar farväl av sommaren och laddar upp inför vintern med havtornssaft, inläggningar, frukt och bär.

 

Slättens Mat &Mystik infaller på en fredagkväll i början av september och i år är det fredagen den 7:de som gäller. Redan dagen innan, på torsdag, kan man ta en tur i centrum för då är det shoppingtorsdag och många affärer har längre öppet. På fredagen under Slättens Mat & mystik så är det marknad och program på torget mellan 16 och 23, program och aktiviteter för barn i parken och i Mittistan är det konstutställning samt visning av Tjärbrännarfilm. Många affärer håller längre öppet även på fredagskvällen och många har erbjudanden från torsdag och framåt.


Hos Cornelia gäller köp 3, betala 2 torsdag till lördag. Detta för alla reakläder som redan säljs med minst 50 % rabatt! Det finns även en hel del långärmat och höstkläder bland reakläderna. På Slättens mat och mystik är Cornelia med i modeshowen på torget och visar upp höstens mode tillsammans med andra lokala klädföretag.Fredag och lördag får man 15 % rabatt på alla höstkläder och i caféet har man laddat upp med godsaker och dessutom får bollaglass för halva priset torsdag-lördag!



 K&M Shop deltar också i Modeshowen på scenen på torget och vid köp för minst 50€ får man 20% rabatt och vid köp för minst 100€ får man 30% rabatt, detta erbjudande gäller under fredagen.

På torsdag har Wickmans Plantskola öppet till 18.00 och bjuder på spännande hemgjord saft från plantskolans provodlingar. Vidare utlovar man 5 fina erbjudanden. Erbjudande nr 1 är en extra satsning på höstgödsel de andra 4 erbjudandena, varav ett är en växt för bara 0,01€/st, kommer att väljas ut under onsdagskvällen och kommer att publiceras här
På torsdag kl 13, 15, och 16 berättar plantskolemästare Kjell Wickman om varför och vilka växter det är extra viktigt att komma ihåg med höstgödslingen. Ca 10 minuter tar föreläsningen.
På fredagen fortsätter höstgödselföreläsningen  kl. 13, 15 och 16. Du kan läsa mera om erbjudanden och vad som är på gång på hemsidan.


På torsdag är det skördedag på Red&Green och det betyder att lunchen 11-14, är gjord på lokala råvaror. På fredag serveras skördelunch på Teboil
På fredagkväll finns det mycket gott att köpa med sig hem till helgen och naturligvis bör man äta även på fredag och då kan man passapå och gå på räkfrossa på Red&Green. När du väl är där kan du på fredagskvällen också smaka på öl från mikrobryggeriet Jacobstads


Angel's Syateljé har öppet till 20 på torsdagen och  kommer att sälja I <3 Närpes t-shirts och kassar under torsdag och fredag, passa på att skaffa din egen t-shirt om du inte redan har en! Perfekt också som gåva åt någon som <3 Närpes , och vem gör inte det? På bilden sommarens turistinformatörer Rebecka och Anna i sina I <3 Närpes t-shirts.


När du shoppat klart på torget och räkorna efter räkfrossan har satt sig tillrätta i magen så är det väl dags för lite hålligång! På torget kan dy lyssna till Rickard Eklund med band och sedan kan du fortsätta kvällen på Arom med att dansa till Jorma Lover & The Others!














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar