lördag 26 juni 2021

Tomatkarnevalen blir tomatvecka



Ja, exakt så blev det detta corona-år. Närpesborna ger inte upp utan nu kör vi utomhus-Tomatvecka  på ett större område Närpes-Högback!

Företagarna i Närpes tycker  att även om storevenemang kanske är på sin plats att inhibera, så behöver man inte för den skull bara sitta hemma och uggla. Med litet mer spridning på tid och på område +  normal god hygien, så konstaterar vi att det är  både hälsosamt och riskfritt att röra på sig  i centrum med omnejd.

Därför har nu NFF Närpes r.f. bjudit med alla företag som vill  att hålla "Tomatvecka" under tiden tisdag 29.6- lördag 3.7. Under denna tid finns då en hel del spritt utomhusprogram (se närmare affischen på VisitNärpes.fi eller nedan här) men framförallt så ställer var och en företagare/affär/bank/restaurang eller vad man nu har för rörelse upp med sitt eget program/info eller specialförsäljning. 

Följ med annonseringen på respektive företags sociala medier vad som är på gång! Länkar till medverkande som anmält sig inom utsatt tid hittar du en bit längre ner på denna sida och allra längst ner finns det man hade på klart på förhand - enkelt att bläddra fram!


Våra tomatodlare med tomatpackerierna Närpes Grönsaker och Botnia Grönsaker i spetsen är givetvis också med i tomatveckan. De levererar tomater förmånligt till alla företagare i nejden som vill ha såna att fängna sina besökare och kunder med. 

Flera mindre företagare har vi hört diskutera att man förutom tomatsmakprov ger 1 kg tomater "på köpet" vid passlig affär, så nu gäller det att också handla från Närpesföretagen...


 

Följande företag har alltså avviserat att de är med i tomatveckan (länkarna går till företagens fb-sidor där du säkert hittar mer info dag för dag):

Botnia grönsaker (som tomatleverantör till butiker)

Närpes Grönsaker (som tomatleverantör till butiker)

LivsVinn, livsmedel

Cornelia , livsstilsbutik, cafe

När-Bok, bokhandel

Wickmans Plantskola, plantskola

Salong Hår & Sånt, salong

Tawi Product Ab, data

Foto Quick, foto och livsstilsartiklar

Rent a Chef/Glasstrutin, glasskiosk på torget

Örtaboden, Hälsokost och allt för kropp o själ

Kust Klippet, salong  inom hårvård,strukturnaglar, gellack, ögonfransförlängningar m.m. Tar emot kunder i både Norrnäs och Närpes

K & M Shop, klädmode

Hoppets Stjärna r.f, loppis

Red & Green, restaurang

Citybrasseriet, catering-resturang

Närpes Sparbank, bankverksamhet

Vasa Andelsbank, bankverksamhet

Vikmans Autoservice, bilmåleri och bärgning-bildelar

Loukko, lantbruk och maskiner

Blomliv, blomsterhandel

Euronics/Sofia Ek Ab

Närpes Rör Ab


 

Programpunkter



 

... och några som tillkommit senare än affischens program:

onsdag kl 17-19. Före normal Rekoutdelning har många Reko-försäljare med sig extra varor till extra försäljning. Rekoadmin skriver:

Hej alla "Rekoiter"! 😊
Inkommande utdelning, 30.6, kommer att vara kombinerad utdelning av beställda varor och mattorg där man fritt får välja och handla 👍😊 Mattorget börjar från kl 17 och håller på till 19.30. Vissa försäljare börjar kl 17 och vissa kommer till vanlig tid, dvs 19.00.
Alla försäljare sätter ut annonser , där finns också vilket klockslag just den försäljaren är på plats.
Boka gärna iallafall så finns säkrast just det som du vill ha 😋😊
Sprid gärna ordet så info kommer ut även åt dem som inte är med i gruppen.
Ha en riktigt skön midsommar ! 🌺🌿

 

 

mycket av det planerade programmet sker i parken där vi har massor med fint utrymme!

Det här händer i företagen, alltså sånt som speciellt aviserats på förhand till Närpesbloggen  

(ev. länkar till resp företags evenemangs- eller hemsida):

Wickmans Plantskola, under tomatveckan kan du bekanta dig med "Made in Närpes" växturval, alltså det här är de specialkloner/sorter som plantskolan själv tagit fram eller lansera. 16 av 31 specialare i det som vi kallar W-serien presenteras. 

Här bjuds det också på "Made in Närpes" -tomater och man kan köpa med sig tomater för en spottstyver eller så handlar man för en 50-lapp och får ett par kilo tomater på köpet. Tomatplantsgödsel får du också 10% rabatt på under dagarna. Öppettider: tisd-Fred 9-17. Ej lördagen!

Plantskolan - tomatveckopris på gödsel och på bl.a blåbärstry

Cornelia. Förutom Mystikvandringen som har premiär på onsdagen finns här det ena och det andra att köpa med sig och så skall du inte glömma att stanna upp och ta dig en fikatår ute i det gröna. Öppettider: Hela veckan inkl lördag.

skogsrå från mystikvandringen

Tawi Product. Har avviserat OUTLET försäljning.

Vi har möblerat och städat hyllorna samt grupperat och förtydligat varje hylla. Blev en hel del överskott.

Vi fyller på Laang-boole varje dag...


Närpes Sparbank är med och bjuder dig på de läckra tomaterna samtidigt som man gärna berättar om vad banken har att erbjuda. Här är det torsdag och fredag som gäller. 

Närbok. Tomatinspirerad litteratur är på tapeten. Sommarrean har startat.

LivsVinn. Tomater givetvis och här finns dessutom mycket annat av vad Närpes har att erbjuda. När du köper på LivsVinn så sparar du samtidigt litet på vårt klimat för här finns mycket.

Citybrasseriet. "Vi deltar gärna i tomatveckan"

Hotell Red &Green,  "Vi kommer nog att servera vår sedvanliga grillbuffé på fredagen och eventuellt något special på lördagen:) "

Hoppets Stjärna r.f:s loppisavdelning. Här är det också återvinning som gäller vilket samtidigt som det är förmånligt ger ett mycket lågt klimatavtryck. 

"Alla kläder Ta 3 betala för 2", och eventuellt plus något annat erbjudande."

Salong Hår & Sånt. Salongen som i våras flyttade in i vackra nyrenoverade Björkmanhuset. Erbjuder dig passliga skönhetsprodukter och så smakar du givetvis Närpestomater här också. Öppet ganska som vanligt, med vissa små förändringar. tis 12-20, ons 9-18, to-fre 9-17 och lö 10-14.

 

Foto Quick,  erbjudanden + tomater. Extra långöppet torsdag och fredag till kl 19:00. Lördag stängt.


Kustklippet


Kustklippet. Skönhetssalong. Vi har olika erbjudanden denna vecka och onsdag i samband med torgförsäljningen så har vi öppet till 20:00.

 

 

K & M Shop, mode. Vi har olika erbjudanden denna vecka och onsdag i samband med torgförsäljningen så har vi öppet till 20:00.

dammode K&M Shop


Örtaboden. Vi har olika erbjudanden denna vecka och onsdag i samband med torgförsäljningen så har vi öppet till 20:00.

 

Glasstrutin på torget. Här ska du passa på att smaka den nya tomatgelaton. Gurksorben finns också.

Båda dessa med grönsaker från Närpes förstås!

Närpes Rör Ab. "Själv klart kommer vi att på något sätt uppmärksamma och vara med på tomatveckan. Inget har vi bestämt men  några erbjudanden osv."


Vasa Andelsbank. Vi bjuder våra kassakunder på tomater torsdagen 1.7

tomaterna gäller speciellt när temperaturen stiger....

 

Vikmans Auto-Service. Tomater så klart, och kanske en hel och bra begagnad bil eller så varför inte en del av en bil för sånt säljer man också.

Blomliv. "Vi deltar med nedsatta priser tomatveckan" 

Euronics, Sofia Ek Ab "Vi på Euronics deltar i tomatveckan. "

LOUKKO NÄRPES,  "är med". Kanske du ska bekanta dig med deras nya  AMT båtar med Yamaha båtmotorer!
Vi har öppet må-fre 8.30-17.00 lö 9.00-14.00





 

Loukko har finfina verktyg i sortimentet också, Stiga klippare m.m.

Turistinfon på torget. Köp med dig en äkta I love Närpes T-skjorta. 

och sist men inte minst. NFF Närpes r.f. som erbjuder sina Närpespresentkort, vilka du kan köpa hos Blomliv, Tawi Product och Wickmans Plantskola. - "Smaka givetvis samtidigt på en tomat".

 

Nu återstår för dig att ta dig i kragen och komma ut ur stugan, antingen med mynskydd  om du räknar med trängsel (kan vara bra att vara förberedd i händelse av), eller utan förutsatt att avstånden hålls. I vart fall så är detta vad som bjuds under veckan så ta vara på chansen medan sommaren är här.

Välkommen önskar NFF Närpes r.f och alla företagarna!

 

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar