torsdag 25 maj 2023

Närpes blomstrar

Lördagen den 10 juni bjuder flera av företagarna inom NFF Närpes r.f.in till trädgårdsevenemang i sina affärer i Närpes. 

Bild från Anna-Lena och Tom Nordbergs trädgård i Kåtnäs, Närpes
 

Med är privatfamiljen Anna-Lena och Tom Nordberg som under dagen har ÖPPEN TRÄDGÅRD i sin vackra trädgård uppbyggd kring ett 50-tals frontmannahus i Kåtnäs, Närpes.

Företagen som är arrangörer 

(länkarna till undersida med mera info om respektive plats)

Företagarna som hittills är anmälda som medverkande  är Shop & Café Cornelia med sin vackra trädgård och många inredningssaker för trädgård och uterum. I caféet våfflor med söta o salta fyllnignar, bakverk och glass ute i trädgården.

Plantskolan Wickmans Plantskola som är specialist på olika fleråriga växter med både lokal härstamning och finsk + baltisk/rysk härstamning. 

Med är också vår fina blomsterhandel Blomliv som har ett gediget sortiment av sommarväxter i sin växthusavdelning. Förutom de traditionella favoriterna hittar du trevliga växtnyheter och ute-inredning såsom krukor, trädgårdsprydnader och textilier.

Också vår omtyckta bokhandel, Närbok har plockat fram allt vad dom har i bokväg inom schangern 'Trädgård'. 

Dessutom har vi KK-Möbler som har ett mycket brett utbud av utemöbler för terass och uterum.

Också företagarföreningen NFF Närpes r.f med det omtyckta Närpespresentkortet är med i arrangerandet. Se lista på alla föreningens medlemsföretag på hemsidan. Några hittar du nämnda i texten nedan.

Se adresslista med öppettider på de arrangerande företagen längst ner i texten!

Arrangerande företag: Cornelia, Wickmans Plantskola, Närbok, Blomliv, KK Möbler + privatträdgården Anna-Lena och Tom Nordberg


Mycket annat blommigt i Närpes

Du skall inte heller glömma att göra ett stopp i Närpes Stads omtyckta centrumpark, vilken ritats av hortonom Lisette Nissén och planterats av, just det ja, Wickmans Plantskola

Den här parken har sedan den anlades år 2018 fått mycket beröm för sina fina former och blommande växter. Den är sammanbyggd med en likaså omtyckt lekpark, vilken färdigställdes året därpå. Gör ett stopp här och kanske samtidigt ströva litet i andra närliggande centrumaffärer som t.ex. klädbutikerna K&M Shop, Angels Syateljé & Damkläder eller varför inte inhandla sköna dofter hos Örtaboden (finns i samma hus som K&M Shop).

 

I centrumparken kan man sitta och njuta av grönskan!

I absoluta centrum finns också  Hår & Sånt där du förutom normal frisörverksamhet kan inhandla det ena och andra för att hålla utseendet uppdaterat. Hår & Sånt finns precis bredvid centrumparken i det anrika 'Björkmanshuset' från 1920-talet, vilket företagarna renoverat med varsam hand.

Centrumparken ligger som namnet säger i centrum där också torget med glasskiosken med det fina namnet Glasstrutin finns.

Du kan givetvis äta och dricka mycket gott hos Café Cornelia . Du kan njuta av våfflor med söta o salta fyllnignar, bakverk och också här kan du äta glass ute i trädgården. 

I centrum finns också det mångomtalade Mitt i Stan huset med  restaurangen Hotel Red&Green där det går bra att på förhand beställa  för A la Carte  under lördagen (kl. 12-21).

 

Björkmanshuset, nuförtiden finns flera företag här bl.a Salong Hår&Sånt


Och du som kommer litet längre ifrån borde kanske också ta dig en sväng via de berömda kyrkstallarna vid kyrkan. De har förresten förevigats bl.a på  företagarföreningen NFF:s Närpespresentkort. Ett sånt kan du fast köpa på förhand eftersom med ett sådant på hand  kan du handla med samma kort i över 30 affärer och företag i Närpes.

Kyrkstallarna har också förevigats på NFF:s Närpespresentkort, gångbart just nu i 33 olika Närpesaffärer

För dig som vill ha med dig växtrariteterna hem har vi sedan som vi nämnde plantskolan Wickmans Plantskola en bit utanför centrum. Här kan du fylla bilen med FinE-rariteter, fruktträd, bärväxter och allt möjligt inom området fleråriga växter. Ja, har du riktigt stor bil (eller lastbil) kan du fast inhandla nåt exklusivt 3-4 m högt träd. 

Plantskolan är känd leverantör av specialväxter i hela Norden, så ett stopp här lönar sig alltid. Många av Anna-Lenas växter kommer faktiskt härifrån också så tyckte du om hennes trädgård så ska du definitivt göra ett stopp här. Adress o öppettid hittar du i adresslistan längst ner.

Gör ett stopp på Högbacks affärsområde

Sist på dagens resa kan man givetvis också göra ett stopp på Högbacks affärsområde. Besöksvärda företag här är t.ex LivsVinn, vilka har stort sortiment förmånliga II-klass grönsaker och snart utgående livsmedel från ortens affärer och restauranger.

På Högback finns också dataaffären Tawi-Produkt Ab så behöver du förbättra ditt (data-)minne så kanske en ny extern hårddisk härifrån skulle vara nåt? Aguatex Ab (kläder, tvätteri) och Servi-Trade Ab (hushållsmaskiner/data) är också företag som finns här och skulle du absolut behöva nåt från  varuhuskedjor så finns ett par såna också.


Adresslista till öppna trädgården och arrangörsföretagen:

(länkarna till resp företags facebooksida)

Anna-Lena och Tom Nordberg, Västerviksvägen 12, Öppet under trädgårdsdagen kl 10-16.

Café Cornelia, Vasavägen 10. Öppet under trädgårdsdagen kl 10-16.

När-Bok, Närpesvägen 12. Öppet under trädgårdsdagen kl 10-14.

Blomliv Ab. Närpesvägen 41. 10.6 har Blomlivs sommarhus/växthusavdelning öppet 9-14. Butiken har öppet 10-14.

Wickmans Plantskola, Östanåkersvägen 14, Öppet under trädgårdsdagen kl 10-16.

KK-Möbler, Kuskgränden 3, Öppet under trädgårdsdagen kl 10-13.

Nff Närpes r.f. och Närpespresentkortet hittar du inte på nån skild adress men det är vi som står för hela Närpesbloggen och listan med företag där du kan använda presentkortet finner du här.

De andra affärerna och restaurangerna nämnda i texten har vi inte exakta öppettider till.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar