måndag 22 maj 2017

Som i storstan fast i Närpes


När jag studerade i New York för dryga 20 år sedan så fick alla kvinnor gratis drinkar, fram till ett visst klockslag, på krogarna på onsdagarna. Det var allmänt och alla visste om det. Nu är det ett tag sen jag tog del av kvällslivet på Manhattan så jag kan inte med säkerhet säga att det fortfarande gäller att drinkarna är gratis för kvinnor vissa kvällar men jag skulle tro att det fortfarande är så.


Hos Nicole på Cornelia kan du både shoppa och fika!

Vad har då detta med Närpes att göra? Ja egentligen ingenting jag vill bara ge en illustration till att man på olika håll i världen har olika sätt att locka folk till affärer, restauranger och cafee.

Här i Närpes kommer det inte att bli gratis dricka på krogen utan i stället Shopping Torsdag. Det betyder att första torsdagen i varje månad ska affärerna hålla öppet till 20.00 och kunderna ska inte behöva stressa för att ta sig till affärerna före de stänger utan i lugn och ro kunna sköta sin shopping och  dessutom kunna ta del av olika erbjudanden och happenings, ja vem vet förstås vad krogarna hittar på kanske blir det en gratis drink någon torsdag ;)

Nu i juni infaller Shopping Torsdag den 1:a i månaden och nu när försommaren äntligen har kommit igång så kan vi väl våga hoppas på värme då. En ljum sommarkväll i juni passar det utmärkt med marknad och utecafé och NFF uppmanar alla intresserade till att delta i pop-up marknad i parken med början kl 17.00 och fram till 20.00 eller längre om man så vill. 
 
Hasse och Marita på När bok hälsar välkommen!
Det är gratis att delta i pop-up marknaden man lägger bara upp ett bord eller säljer ur bakluckan eller på en filt, alla sätt är bra och godkända.Man kan sälja loppisgrejer, grönsaker, bakverk kanske brygga kaffe och ta med en termos och ha pop-up café! Inget annat än själva platsen ingår, man får ingen el eller annan service utan man sköter helt själv om allt och städar också efter sig. Men det behöver som sagt var inte vara mer invecklat än att man lägger ut en filt på marken! Scenen i parken är ledig och känner man för att uppträda med sång, skådespel eller annat så är också det fritt fram. 

Håll utkik efter erbjudanden på affärernas egna facbooksidor, kanske hittar du den perfekta examensgåvan på shopping torsdagen!
Vackra blommor och presenter hittar du hos Engelqvists


När det kommer till shopping i Närpes centrum har jag själv klara minnen från "kvinnor", textilaffären vars namn väl var textilcentralen men i folkmun så gick man och handlade till "kvinnor". Bland flera minnen därifrån är  det klaraste är från den gången när jag fick en hett efterlängtad mössa som var så låååång att den förutom att värma huvudet också räckte till att vira ngra varv runt halsen och därmed också fungerade som halsduk. Hetaste modet någongång gång på 70 talet och det kunde man köpa på hemmaplan från "kvinnor! Så om en 35, 40 år sitter någon och minns när de var barn och hade besökt Närpes Centrum under Shopping Torsdag som var ett nytt fenomen då och som blev en sån succé att det har hållit i alla år efter det :)


Maria Filippa Sundlin, koordinator och alltiallo för NFF 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar