tisdag 2 maj 2017

Shopping torsdag i Närpes 4 maj

"Shopping torsdag i Närpes " kallar vi inom NFF, Näsby-Finby företagare, en nysatsning på litet längre öppettider en dag i månaden. Bankerna har veterligen öppet en stund extra på torsdagarna så därför har man hängt på just en torsdag, med start redan 4 maj.

Fotoquick är med i torsdagsöppet. Hos Fotoquick kan du inom kort också köpa Närpespresentkortet.

Det är centrumaffärerna och serviceföretagen som ska ha elogen för denna satsning, men trots det har också några av företagen utanför centrum hängt på satsningen. 

Diskussionerna inför "Shopping torsdag" har pågått en tid, men de senaste dagarna visade det sig att så pass många affärer och företag ville ge kunderna denna chans, att starten beslöts bli redan 4 maj, eller som eventkoordinator Maria 'Filippa' Sundlin vackert uttryckte det i diskussionen, "Vi mjukstartar nu och så får flera hoppa på till torsdagen 1 juni, torsdagen 6 juli osv."

Att man väljer just första torsdagen i månaden beror på att alla nya månader för med sig nya friska förhoppningar både för vanligt folk och förstås också för affärerna och företagarna. Nu inför 4 maj är det ju närmast den efterlängtade våren plus stundande morsdag som börjar ligga på.

Närpesbloggens förslag är alltså att Du tar en extra runda inkommande torsdagseftermiddag och kanske du samtidigt hittar den "riktiga" morsdagspresenten. För din hjälp presenterar vi här nedan de företag som i skrivande stund är med.

Affärernas annons denna första gång "mjukstart"  genom Faceboodevenemang: https://www.facebook.com/events/286939461758860/

Med början från vänstra, övre hörnet:

Fotoquick

Foto, present och inrednings butik.  Kameror med tillbehör, kikare, batterier. Stort urval av ramar, även inramningsarbeten. Konstnärsmaterial för olika tekniker. Presentartiklar och inredning av olika slag. Fotoquick skall också börja sälja ortens gemensamma presentkort, Närpespresentkortet, och får vi nu bara skolningen gjord till 4 maj så tycker vi du ska gå in till Fotoquick och handla ett sånt till morsdagspresent.

Hår&Sånt


ett litet, litet urval av Hår&Sånts stylingprodukter
månadens färskaste nyhet lär komma från Hår&Sånt. Det är nämligen så att nyutexaminerade frissan Julia Rönngård från början av maj har börjat ta emot egna kunder med så kallad hyrstol på just Hår&Sånt. Julia gjorde sin sista praktiktid på Hår&Sånt och nu som nybliven frissa har ägaren Evelina Lytz och Julia på detta vis slagit ihop sina hår o stylingtalanger. Hår & Sånt säljer också just stylingprodukter så skutta in dit på torsdageftermiddag och beställ en "Elvisfrisyr" och köp samtidigt  tillhörande stylingspray.

Wickmans Plantskola, Wiplant


Plantskolan har normalt långöppet alla vardagar i maj. 4 maj förlänger man vid behov ett par timmar.
är beläget litet utanför centrum på Östanåkersvägen. Plantskolan har öppnat för säsongen från 2 maj och har normalt längre öppettider till kl 18 alla vardagar i just maj. I skrivande stund (30 april) snöar det friskt men Kjell säger att kommer det kunder efter kl 18 så är man välkommen. Torsdagskvällarna efter 18 är man ändå i jobb på plantskolan men då vanligtvis så förbereder man fredagens sändningar till partikunder. Är det inga kunder i butiken när du kommer in så finns vi några steg borta så slå en signal på nummer 0400-233480 så ska du se att morsdagspresenten hittas antingen i form av ett härdigt fruktträd eller varför inte plantskolans omtyckta presentkort. Hos Wiplant kan du också inhandla Närpespresentkort.

Tawi Product Ab

Tegelbruksvägen på Högback. Här både köper och servar du dina datorer med kringutrustning. Också Tage på Tawi har uttalat sig att han blir kvar i affären åtminstone till klockan 19, så varför inte starta shoppingrundan hos dem. Mycket av Tawis sortiment ser du på deras sida.  Hos Tawi kan du också inhandla Närpespresentkort.

NÄR-BOK

Bokhandeln med stort sortiment mitt i centrum. Marita o Hasse brukar väl säga att man har många olika artiklar men kanske inte alltid så många av varje i lager. En trädgårdsbok eller rigtig "rysare" till morsdagspresent?

Pizzeria Casa


Alla blir hungriga av shopping, det är välbekant, och kanske just en snabb pizza skulle sitta bra medan man vilar benen. Pizzerian har väl normalt också öppet denna tid men vill genom att delta i "shopping torsdag" poängtera att pizza är alternativet denna torsdag.

Örtaboden


Hälsan själv skulle man kunna säga. Det är "karakraft" som skriver här och då och då (kanske för sällan) slinker jag mig själv in till Maria och sortimentet är betydligt större än man tror. Förutom rena hälsoprodukter finns en del kosmetika, lösögonfransar o parfymer. Ryktet säger också att behöver man grejer för att skydda sig vid intima handgemäng så är det till Örtaboden man skall styra kosan.

Närpes Brödfabrik


struvorna och mjöden har precis slunkit ner till vappen-första maj, nu kanske det är dags för ett riktigt rågbröd eller en påse "kaffebulla". Ett bra tips är också att redan nu beställa morsdagstårtan så har du den fixat till morsdag. "Känner du doften av nybakat" står det på hemsidan och visst gör man det så fort man sätter in foten genom dörren.

K & M Shop


Alla damer ska ju ibland ekipera sig, så varför inte passa på att göra ett besök i denna affär. Kanske plagget passar!

Ett litet bildcollage av Angels utbud.

Angels Syateljé/ Dress like Marie


Det är Erica som körde hådrast på att torsdagsshoppingen skulle starta nu genast från början av maj. Vi hoppas att ingen undgått att märka att Angels Syateljé  säljer Dress like Maries klädesurval. In med näsan hit på torsdagen. Och behöver du ha nåt snyggt ihopsytt till höstfesten är det kanske också hög tid att börja diskutera en sån sak. Vi länkade in till hennes facebooksida så klicka dit så ser du själv vad allt inom tyg- och klädbranschen du kan få hjälp med.

Cornelia


Bara ett stenkast från absoluta centrum men på ett riktigt passligt avstånd för att i lugn o ro prova sommarkläder. Läser från hemsidan: Cornelia är en livsstilsbutik med en härlig mix av inrednings- och presentartiklar, delikatesser, bak- och kalastillbehör samt kläder. Vi har också ett mysigt café med 25 sittplatser. Nicole på Cornelia är för övrigt en av de mera drivande krafterna i NFF så saker o ting brukar hänga ihop och gästerna som besökt butiken brukar inte vara besvikna.


Arom bar & Café


Och visst behövs en extra kaffekopp eller nåt annat trevligt att förfriska sig med förrän man styr nosen hemåt. På Arom bar tar man emot dig vänligt och du kanske hittar nån bekant att diskutera dagens händelser med.


Morsdag närmar sig - köp presentkort!

När du gör din torsdagsshoppingrunda ska du förstås också minnas att många av affärerna som du besöker är med i det gemensamma och populära  Närpespresentkortet. Kortet administreras av NFF och gäller i ett 30-tal affärer/företag. Kortet kan du  på torsdagen passa på att handla hos Tawi eller på Wickmans Plantskola. I centrum säljs kortet hos Engelqvists och inom kort kommer du att kunna köpa kortet också på Fotoquick (kasnke redan på torsdag). På Högback säljs kortet förutom hos Tawi också på Annys loppis. Försäljarna av presentkortet vill gärna att du färdigt fyllt in behövliga uppgifter på presentkortssidan, då går det alltid snabbare.

Som sagt affärerna/företagarna ovan är väl förberedda att ta emot dig 4 maj, 1 juni, 6 juli... och alla andra dagar också med för den delen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar