måndag 29 maj 2017

Shopping torsdag Närpes 1 juni

Nu är det åter dags för "Shopping torsdag" i Närpes! Evenemanget är NFFs, Näsby-Finby-företagares, satsningen på  längre öppettider första torsdagen i månaden.  4 maj var första Shopping torsdagen och nu kommer fortsättningen torsdagen den 1 juni.


Centrumaffärerna och företagen har under denna torsdag långöppet till klockan 20, i affärerna strax utanför centrum kan tiderna variera en aning från företag till företag. 

"Shopping torsdag" vill ge kunderna chansen  att handla på när-orten i lugn och ro. Du kanske inte just precis nu vet om att du behöver nåt men varför inte lära känna utbudet  när tillfälle ges. Och som sagt affärerna utanför centrum kan ha något avvikande stängningstid.

"Som i storstan fast i Närpes" 

Vill du läsa mer om tankarna kring Shopping torsdag så läs gärna också  eventkoordinator Maria "Filippa" Sundlins blogginlägg inför shopping torsdag 1 juni "Som i storstan fast i Närpes"  .

Med första torsdagen i månaden vill vi föra med oss nya friska förhoppningar varje månad både för vanligt folk och förstås också för affärerna och företagarna. Nu 1 juni är det ju närmast skolavslutningar och examensdimmissioner med därtill hörande fester som står för dörren.

1 juni har föreningen NFF också inbjudit till pop-up marknadsförsäljning i parken - vi får hoppas många nappar på men här är det inte frågan om några förhandsanmälningar så vi vet inte på förhand hur många som kommer. (Det är för övrigt ett idealtillfälle för skolklasser, småföreingar och mindre egenföretagare att sälja sina produkter!)

Följande "Shopping torsdag" kommer  lägligt inför tomatkarnevalen, torsdag 6 juli. Då blir det extra ruljangs i centrum eftersom tillställningarna inför karnevalen 7-8 då är i full gång. Häng med infon här på Närpesbloggen eller via facebook.

Med i Shopping torsdag 1 juni

Närpesbloggens förslag är precis som vi sade förra månaden "Ta  en extra runda inkommande torsdagseftermiddag". Till din hjälp presenterar vi här nedan de företag som  är med:

Shopping torsdag event på facebook, det kan ju vara nån mer som hoppar på tåget men dessa är med i skrivande stund.

Obs! texterna är helt skribentens tolkning (och ev. misstolkningar tar vi med en klackspark och absolut utan ansvar). Bilderna är för det mesta länkade från respektive företags hemsida eller facebooksida.


Hår&Sånt


ett litet, litet urval av Hår&Sånts stylingprodukter
Har du inte redan gjort dig fin i håret inför skolavslutningsfesten så ligger du nästan risigt till - Nästan - för hur våra alla frissor än klipper och färgar så kan dom ändå bara frisera ett huvud samtidigt. Misströsta dock inte, Evelina på Hår & Sånt har ännu nån "enstaka ledig klipptid kvar före skolavslutningen, men dom går åt som smör", säger hon!

Eftersom det bara är ett par dar till festerna så kan det bli så att du  vehöver fixa till dig lite extra nu,  t.ex med stylingprodukterna från Hår&Sånt. Öppet 1 juni till kl 20.

Evelina har dessutom plockat ihop fina produktpaket perfekta att ge bort ifall nån ännu är på jakt efter gåvor.

Wickmans Plantskola, Wiplant

Coverpots för 2L kruka från Plantskolan

Plantskolan är belägen litet utanför centrum på Östanåkersvägen i Finby. Nu när det är säsongtid har plantskolan  normalt längre öppettider till kl 18 alla vardagar fram till midsommar, och nu 1 juni är det öppet extra för dig fram till kl 20.

På plantskolan är man välförberedd inför sommarens fester t.ex med ett helt nya ytterkrukor för din terrass. Och presenten till läraren, eller kanske rentav till dig själv, hittas antingen i form av ett härdigt fruktträd, blommande prydnadsäppel, snöboll  eller varför inte just en fiffig växt i dom nya Coverpots.  

Hos Wiplant kan du också inhandla Närpespresentkort.
Tegelbruksvägen på Högback. Här både köper och servar du dina datorer med kringutrustning. Också Tage på Tawi blir kvar i affären åtminstone till klockan 19, så varför inte starta shoppingrundan hos dem. Mycket av Tawis sortiment ser du på deras sida.

Hos Tawi kan du också inhandla Närpespresentkort.Hasse o Marita hälsar välkomna!

Bokhandeln med stort sortiment mitt i centrum. Marita o Hasse brukar väl säga att man har många olika artiklar men kanske inte alltid så många av varje i lager.  Marita och Hasse hälsar välkomna!
Örtaboden

Dansa in till Maria på Örtaboden!
Hälsan själv skulle man kunna säga. Här finns rena hälsoprodukter och en del kosmetika, lösögonfransar o parfymer. Maria på Örtaboden har det mesta i branschen på sina fem fingrar...


 

 

K & M Shop


Nyrenoverat
Alla ska ju ibland ekipera sig, så varför inte passa på att göra ett besök i denna affär.

Kanske plagget passar, och så har ju affären precis också gjort en passlig ansiktslyftning i form av en renovering. In o se vad som förändrats!
Erica visar Dress Like
 Maries kläder

Angels Syateljé/ Dress like Marie


Hos Erica på Angels Syatelje kan du också köpa Dress Like Maries populära kläder. Dessutom tycker vi att du ska följa Ericas facebooksida för där dyker det då och då upp klädnyhetsvideor så att du riktigt ska se hur plaggen ser ut.

Och behöver du ha nåt snyggt ihopsytt till höstfesten är det kanske också hög tid att börja diskutera en sån sak.Ändringsjobb på sysidan kanske också är aktuellt om inte för skoldimmissionen så för midsommar eller tomatkarnevalsfesterna.
Cornelia

Här kan du både shoppa och fika!

Bara ett stenkast från absoluta centrum på ett riktigt passligt avstånd för att i lugn och ro prova sommarkläder. 

Cornelia är en livsstilsbutik med en härlig mix av inrednings- och presentartiklar, delikatesser, bak- och kalastillbehör samt kläder. Vi har också ett mysigt café med 25 sittplatser. 

Sjöbloms Golv

Det är hit du ska styra kosan när det gäller färg och inredning till både hem och kontor. "Inred din dröm" är slogan och med detta vill företaget insperera dig till ett trivsammare boende. Kanske du ska använda en del av torsdagskvällen till att planera inför nästa renovering?


KK-Möbler

När du ändå besökte Sjöbloms och nu är i inredningstagen så varför inte också satsa på nytt möblemang? Känner du inte för att kasta ut allt gammalt skräp så kan du förstås bara öka på med en superbekväm TV-fåtölj så att kroppen får ro framför rutan...Givetvis ska du antingen äta eller dricka en kaffe när du ändå är ut i svängen. Red & Greens "Burgers & French fries" är här ett bra alternativ antingen före shoppingrundan eller så  avslutar du rundan hos dem.

Nygårds Ur & Guld

Smycken för de bästa stunderna. I vår affär hittar du smycken för både vardag och fest.

Vi satsar på att förgylla ditt liv med lite glitter och glam. Vi har både klassiska produkter, samt smycken som följer trender och variation. Vårt utbud av vigselringar täcker de flesta smaker. Välkommen in hos oss!
Nygårds Ur & Guld + Nygårds Optik

En uppskattad skolavslutningspresent från Nygårds Ur & Guld kan inhandlas t.ex på shopping torsdag den 1 juni. Allt som glimmar och tickar finns till salu!

Nygårds Optik

Det är viktigt att se och givetvis är det också viktigt att se bra ut. Kanske du borde sikta in dig på ett par vassa glasögon inför sommaren, antingen normala bågar eller ett par solglasögon för att skydda framtida syn.


Det var företagen som meddelat att dom är med på shopping torsdag, säkert finns det företag som inte riktigt hunnit med i svängen och bestämt sig i sista stund,  för sånt är inte alls ovanligt i företagarbranschen. Gunvor på Fotoquick skulle väldigt gärna ha varit med, men hon är på målarkurs, vilket vi ju givetvis unnar henne.
När du gör din torsdagsshoppingrunda ska du förstås också minnas att många av affärerna som du besöker är med i det gemensamma och populära  Närpespresentkortet. Kortet administreras av NFF och gäller i ett 30-tal affärer/företag. 


En fin gest mot sina egna skolungdomar är att uppmuntra dem med ett litet privat stipendium nu när skolavslutningen kommer. Ett Närpespresentkort på valfri summa är då ett av de bästa tipsen här i våra trakter. Kortet kan användas till de mest skiftande saker från hårklippning till datorer, växter ja nuförtiden t.o.m. för rörinstallation, ljud- & ljusfest eller varför inte en helekipering från ortens klädaffärer.

Kortet kan du  på torsdagen passa på att handla hos Tawi eller på Wickmans Plantskola. I centrum säljs kortet hos Engelqvists. På Högback säljs kortet förutom hos Tawi också på Annys loppis. Försäljarna av presentkortet vill gärna att du färdigt beställt kortet på presentkortssidan, då går det alltid snabbare med utskriften.

Affärerna/företagarna ovan är väl förberedda att ta emot dig  den 1 juni,  och alla andra dagar också med för den delen. Välkomna!

Shopping torsdag äger rum första torsdagen i manaden och annonseringen fixas gemensamt av Nff r.f.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar