måndag 4 september 2017

Shopping torsdag och Slättens Mat&MystikJag får ofta ta emot frågande och lite stötta och förorättade blickar när jag säger att jag tycker att det är ganska skönt att sommaren är över och man får njuta av hösten. Hösten är för mig en enda lång skön söndag. Våren är den roliga förfesten sommaren den hysteriska tillställningen när man ska hinna tala med så många som möjligt och ha roligt precis hela kvällen och sen kommer den sköna söndagen utan måsten när man bara får mysa. Hösten :)

I Närpes firar vi sedan många år höst med Slättens mat &Mystik i början på september. I år är det fredagen den 8:e som gäller och då dukar vi upp till skördefest på torget och marknadsbesökarna kan ta del av allt det goda som hösten för med sig i form av frukt, bär, grönsaker, inläggningar osv Det finns också ett gediget kulturprogram som man kan ta del av.  

Förutom allt det goda som bjuds på torget så ger Slättens Mat&Mystik ett ypperligt tillfälle att ta del av utbudet i affärerna i centrum och är det så att du har något annat för dig på fredag och inte kan komma på Slättens Mat&Mystik så ingen panik, det är ju shopping torsdag på torsdag! Alltid första torsdagen i månaden och det råkar ju vara dagen före Slättens Mat&Mystik så nu kan du shoppa i dagarna två.

Även om naturen tar en liten paus över vintern och det känns som om det mesta avslutas när det är höst, träden tappar sina löv, blommor vissnar osv så innebär hösten i mångt och mycket en nystart. Skolorna börjar, många intressanta kurser börjar på MI, filmer man väntat på hela sommaren har äntligen premiär på bio och klädaffärerna fylls med höstnyheter. På torgets scen kan man på fredag kväll ta del sav en modeshow där några av affärerna i centrum visar upp höstens klädnyheter. K&M shop är en av de affärer som deltar och redan på torsdag får du 10%rabatt om du handlar för minst 50€ och 20% rabatt om du handlar för 80€

I mysiga butiken Cornelia ett stenkast från Närpes centrum kan du både shoppa kläder och njuta av något gott i caféet. Det har kommit in härliga höstkläder från svenska Capri collection samt danska Cream och Cornelia erbjuder  15 % rabatt på alla höstkläder på Shoppingtorsdagen. Erbjudandet fortsätter fr-lö och på fredagen deltar Cornelia i modeshowen på Slättens Mat och Mystik.  I outleten i lillstugan finns massor av reaplagg som säljs med 50 % rabatt och dessutom är det sista chansen att fynda tre reaplagg till priset av två.

Angel's Syateljé/Dress like Marie Närpes öppnar tisdag 12.9 i större utrymmen på Närpesvägen 35, bredvid Foto Quick. Fram tills dess finns man fortfarande i Muttron, Närpesvägen 19, och 7-9.9 har man mega flyttningsrea, d.v.s. rea på ALLT så det är bara att välja och vraka!

Även utanför centrum händer det saker både på torsdag och fredag. Wickmans Plantskola har fina erbjudanden både torsdag och fredag så passa på och ta en sväng också dit. Sjöbloms golv och TAWI deltar i shopping torsdag med fina erbjudanden så missa inte heller dem!

Vill man varva shoppandet med lite historia så föreslår jag att man deltar i Närpes guideklubbs kyrkogårdsvandring på fredag kväll. Vandringen leder in i Närpes och hela Finlands historia och uppmärksammar några intressanta personer. Också ett kyrkstall besöks. Vandringen som är gratis tar en dryg timme och intresserade ska komma till kyrkan före 19.00

Mer info om programmet på Slättens M&M finns på facebook.


Maria Filippa Sundlin koordinator och resursperson för NFF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar