torsdag 21 september 2017

Träddonation 70 år/100 år

I förra veckas fredag var det en jäktig dag i Närpes. Det var exportseminarium i Frank Mangs Center och på eftermiddagen överräckte Nordenföreningen en Finland 100-årsgåva till Närpes stad i form av ett träd. Det är vår mångåriga NFF-medlem Wickmans Plantskola som står som sponsor av trädet, och på så sätt är med och förskönar vår centrumbild. 

Trädet, en finsk parklind,  skall så småningom bli en del av den förnyade parken i centrum. Det kan hända det tar en tid innan budgetmedel lossar för ändamålet, men nu är ju så att säga början gjord. På samma gång presenterade Närpes Stad förslaget till hur en besöksvänligare park kan komma att se ut.

I tidningen Syd-Österbotten (19.9.2017) kan man läsa artiklar om både exportseminariet (Plus-artikel) och så har man återgett Marianne Storgårds intressanta berättelse om hur ett liv med Norden-kontakter kan gestalta sig (se nedan). Läs gärna dom intressanta artiklarna!

Men tillbaks till träddonationen. Nordenföreningen fyller 70 år, och eftersom föreningar lite till höger och vänster har blivit uppmanade att plantera träd för att fira Finland 100 år tyckte Nordenföreningen att man kunde passa på nu och hörsamma detta i samband med det egna 70-årsfirandet i helgen.

Hur det kom sig att plantskolan blev sponsor av trädet kan du f.ö. läsa om på Plantskolans blogg, Sol & Grönt, där också en hel del bilder från överlåtelsen finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar