måndag 11 september 2017

Bilder från Slättens Mat & Mystik 2017

Det är alltid trevligt att kunna summera ett evenemang i positiva ord och bilder. Årets Mat & Mystik  på fredagskvällen var definitivt ett sådant. Det alla troligtvis är mycket överens om är att vädrets makter denna gång var på arrangörernas sida, för vem kunde i morgonregnet på fredag hoppas på fint uppehållsväder till kvällen...Torget är den givna platsen för evenemangen, speciellt nu när inramningen börjar bli klar från alla sidor


På Slättens Mat & Mystik har vi under tidigare år blivit bortskämda med fint program och så också i år, både på själva torgtillställningen och runtom i centrum.

Övermark-Yttermark Lions passade på tillfället att visa upp sig med produkter från tjärbränningen i somras.

Modeshow är uppskattat. Medverkande nu var Cornelia och K&M Shop. Det är många modeller involverade i en modeshow och så speaker förstås.Också en brudklänning visades, här med en passlig tärna. Klänningarna från Body Basics Shoes & BridalVill du se fler modeshowbilder så har Cornelia publicerad en hel räcka bilder av sina modeller 13 september. Klicka in dit.Flowdance grupperna är påhittiga med sina inslag, här en riktig "ficklampsuppvisning" där vid skymningstiden...äldre flowdansare...


och yngre, gjorde alla mycket omtyckta uppvisningar.


Och som sagt fanns det program också på annat håll än torget. Växthusrevyn visades, hoppgungor och bibliotek fanns i parken och så hade ju centrumaffärerna och matställena öppet för besökarna.


Mat skall ju vara med eftersom det är Mat & Mystik. Gräshopporna var omtalad men även det övriga matinstlaget var också rätt stort med allt från grillkorv till våfflor, bröd och som sagt  mer ordinär mat i centrumrestaurangerna.
N'ärpes brödfabrik var på plats

gissa fiskfiléer var inte lätt
För att få evenemang att funka behövs det många som ställer upp:

Maria " Filippa" Sundlin, Närpes egen eventkoordinator har fixat mycket
förstås med en hel del hjälphjälp, här av speaker Sven Jerkku
och ljudkillen Kim Påfs från Närpes Pro Audio & Light
Slättens Mat & Mystik har varit tvådagarsevenemang under några år. Nu återgick man till en dag. Åsikterna om detta är antagligen lika många som besökarna.Ett inslag som definitivt borde komma med igen är dagshändelserna ut i bygdens företag. I år var detta blygsamt utanför själva centrum. Wickmans Plantskola var ett av de få som hörsammat uppmaningen, nu med "sagoväxter" på tapeten, och så hade Närpes Guideklubb ordnat med kyrkogårdsvandring kl 19 på kvällen.
Efter Slättens Mat & Mystik är det lugnare på evenemangsfronten en tid. Första torsdagen i oktober återkommer Shopping Torsdag och sen börjar så smått julförberedelser för att mot slutet av november resultera i julöppningen. Då är det igen dags att träffas på torget, inte sant?

bilder o text: Kjell Wickman, Nff-sekreterare 2017

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar