tisdag 4 juli 2017

Som i storstan fast i Närpes

"När jag studerade i New York för dryga 20 år sedan så fick alla kvinnor gratis drinkar, fram till ett visst klockslag, på krogarna på onsdagarna. Det var allmänt och alla visste om det. Nu är det ett tag sen jag tog del av kvällslivet på Manhattan så jag kan inte med säkerhet säga att det fortfarande gäller att drinkarna är gratis för kvinnor vissa kvällar men jag skulle tro att det fortfarande är så.

Vad har då detta med Närpes att göra? Ja egentligen ingenting jag vill bara ge en illustration till att man på olika håll i världen har olika sätt att locka folk till affärer, restauranger och caféer.


Här i Närpes har vi kanske inte gratis dricka på krogen, i stället har vi Shopping Torsdag. Det betyder att första torsdagen i varje månad ska affärerna hålla öppet till 20.00 så kunderna inte behöver stressa för att ta sig till affärerna före de stänger, utan i lugn och ro kan sköta sin shopping och  dessutom kunna ta del av olika erbjudanden och happenings, ja vem vet förstås vad krogarna hittar på, kanske blir det en gratis drink någon torsdag!"


Nu i juli infaller Shopping Torsdag den 6.7 och sommaren är äntligen här. Håll utkik efter erbjudanden på affärernas egna facebooksidor, kanske hittar du det perfekta erbjudandet för just dej på shopping torsdagen!"När det kommer till shopping i Närpes centrum har jag själv klara minnen från "Kvinnor", textilaffären vars namn väl var Textilcentralen, men i folkmun så gick man och handlade till "Kvinnor". Bland flera minnen därifrån är det klaraste från den gången när jag fick en hett efterlängtad mössa som var så låååång att den förutom att värma huvudet också räckte till att vira några varv runt halsen och därmed också fungerade som halsduk. Det var absolut hetaste modet någon gång på 70 talet och det kunde man köpa på hemmaplan från "Kvinnor! 

Så om en 35, 40 år sitter någon förhopningsvis och minns när de var barn och hade besökt Närpes Centrum under Shopping Torsdag, som var ett nytt fenomen då, och som blev en sån succé att det har hållit i alla år efter det!"

                                      Maria Filippa Sundlin, koordinator och alltiallo för NFF  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar