tisdag 4 juli 2017

Aivan kuten suurkaupungissa vaikkakin Närpiössä

Opiskellessani New Yorkissa noin 20 vuotta sitten tarjottiin keskiviikkoisin kaikille naisille ilmaisia drinkkejä  ravintoloissa määrättyyn kellonaikaan saakka. Se oli yleistä josta kaikki tiesivät. Nyt siitä on jo aikaa, kun osallistuin iltaelämään Manhattanilla enkä voi varmuudella sanoa, että tapa on edelleen voimassa. Aavistelen kuitenkin, että tapa on edelleen voimassa. 
Miten asia liitty Närpiöön? Ei oikeastaan mitenkään. Haluan vain antaa kuvan siitä miten eri puolilla mailmaa on kaikenlaisia tapoja houkutella asiakkaita myymälöihin, ravintoloihin ja kahviloihin.

Närpiössä ei tarjota ravintoloissa ilmaisia drinkkejä, mutta sen sijaan Närpiössä tulee olemaan shoppailutorstai. Tämä tarkoittaa sitä, että kuukauden ensimmäisenä torstaina ovat myymälät avoinna klo 20.00:een saakka. Näin ei asiakkaiden tarvitse "ottaa stressiä" siitä, etteivät ehdi  myymälään ennen sulkemisaikaa vaan voivat ihan rauhassa shoppailla ja hyötyä eri tarjouksista sekä tapahtumista. Kukahan voi tietää mitä ravintolat vielä keksivät. Voihan se ilmainen dirnkkitarjoilu toteutua jonakin torstaina.Nyt heinäkuussa alkaa Shoppailutorstai 6.7. ja kesä on vihdoinkin täällä. Ole tarkkana ja seuraa kauppiaiden omia facebooksivuja, niin ehkä sinäkin löydät itsellesi sopivan tarjouksen.Ajatellessani shoppailua Närpiön keskustassa tulee minulle mieleen selkeitä muistoja "naisista" tekstiilikaupasta jonka nimi oli muistaakseni Textilcentralen, mutta kansankielellä sitä sanottiin "kvinnor" (=naisia.) Paljon muistoja minulla sieltä on, mutta parhaiten muistan, kun sain haaveiltun pipon joka olikin niin pitkä, että pystyin käyttämään sitä myös kaulahuivina. Se oli kuumin muoti joskus 70-luvulla ja sen pystyi ostamaan lähimyymälästä. Ehkä 35, 40:nen vuoden kuluttua tulee joku muistelemaan ollessaan lapsena Närpössä shoppailutorstaina, joka oli silloin uutta ja sellainen menestys, että sitä vieläkin järjestetään.
                                   

                  Maria Filippa Sundlin, kordinaattori NFF:lle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar