torsdag 6 december 2018

Närpeskalendern lucka 6, Hällströms Plåt Ab

På Finbyvägen 14 finns Hällströms Plåt Ab. Det här är familjeföretaget som gör det mesta i järn och plåt. Grunden till Hällström Plåt började redan 1878, 120 år senare har Hällströms Plåt förändrats från ett kopparslageri till en metall och plåtslageri verkstad.

Det är Mikael Hällström som basar på Hällströms Plåt. Mikael har också basat för NFF nu sista två-årsordförandeperioden.

I fem generationer har vi drivit vårt företag med samma filosofi som vi tillverkar våra produkter: Det skall hålla från far till son.

Bl.a. så  tillverkar man kundanpassade produkter i plåt efter ritning eller mått. På Hällströms Plåt saluförs också hängrännor, stuprör och taksäkerhetsanordningar. Specialiserade på skorstenar. 
 Hällströms Plåts hemsida hittar du på www.hallstromsplat.com

Allmänhetens resencioner


Ett påtagligt bevis på yrkeskunskapen finns på den s.k. Vassbron. Blomlådorna som NFF har på broräcket är nämligen tillverkade av just Hällströms Plåt. Kravet var att vi ska ha "ofogs-säkra krukor och med underbevattning" och båda kriterierna uppfylldes och har  hittills hållit. Tummen upp säger vi andra  NFF:are!

hemsidan finns också en hel del referenser på skorstenar och andra arbeten, du som vill titta på bilder tar förstås en titt där!

Blomlådor i metall till Vassbron, Närpes

 
Hällströms Plåts hälsning just nu den 6 december är solklar: "Idag tänker vi på våra fallna hjältar"!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar