söndag 9 december 2018

Närpeskalendern lucka 9, Wickmans Plantskola

Vad vore närmiljön utan gröna växter? Det gröna för utebruk finns hos NFf-företaget Wickmans Plantskola. Plantskolan, allmänt kallad bara Wiplant, finns i Finby på Östanåkersvägen 14-17. 


Växter med historia och merinfo


Wickmans Plantskola har flera ben i grönbranschen att stå på. Förutom  direkt minuthandel finns också grönanläggningsservice vissa tider på året samt en ganska betydande partiförsäljning av växter inom hela Norden.

Wickmans Plantskola har alltid försökt att serva sina kunder med information om växterna. Därför har man också egen informationsblogg som heter Sol och Grönt. Bloggen startades 2015 och har sen dess besökts av 100.000 tals läsare både hemma i Finland, Sverige och andra länder. Just nu i december rullar en växtjulkalender med information om 24 olika trädsorter. 

Pinterest använder plantskolan för direkta bilder på växterna och facebook är annonskanalen som används.

Häckar är en av plantskolans specialiteter, och plantskolan var först i Finland med att producera hanteringssäkra häckplantor i kruka.

Närpesbloggen har presenterat Wickmans Plantskola tidigare i mars 2017. Det var en mera utförlig presentation där man fortfarande kan läsa mera om Plantskolan.
Det är Kjell Wickman som basar för plantskolan. Kjell har också sista 2-årsperioden fungerat som sekreterare i vår förening Nff Närpes r.f.

 

Allmänhetens recensioner


"Alltid goda råd, välskötta växter och stort urval!" säger Erika.
"Mycket nöjd med växter från Er o all information man får om växterna!" säger Benita och Åke!


Jultipset från Wickmans Plantskola är att dels inhandla plantskolans presentkort som julklappar dels mera konkret att nu senast 11 december kl 20 ropa in nåt av Wiplants växtpaket som finns på HSS-medias auktion Bjud.fi. Skriv bara Wiplant i sökraden!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar