tisdag 24 december 2019

Julkalender 2019 Lucka 24, Engelqvists, Tawi och Wiplant


Sista luckan i denna julkalender tillägnas de tre företag/företagare som står som säljare av Närpespresentkorten. Presentkortet startades  år 2014 och har funkat oklanderligt sen starten. Presentkortet är populärt inte minst med tanke på att användarna kan dela sitt kort med  inköp från många av de 31 företag som just nu är anslutna. Fick du ett Närpespresentkort till julklapp så har du alltså fina möjligheter att införskaffa just den produkt/tjänst som du vill ha.


Så till de tre företagen som alltså säljer Närpespresentkort:


Engelqvists Blommor


Engelqvist Ab finns på Närpesvägen 41. I affären kan du förutom att köpa Närpespresentkort också inhandla allehanda blomster och presentartiklar. Hela företaget Engelqvist omfattar ett blomstervaruhus, begravningsbyrå och ett uteväxthus för sommarblommor vilket är öppet sommartid. Det finns också en  självbetjäning som  är öppen dagligen.

Engelqvists hemsida kan du läsa mer om de olika företagsdelarna. 

Engelqvists facebooksida och instagramsida innehåller en mängd trevliga inlägg med fina uppsättningar. Här meddelar man också om ev. avvikande öppettider.

Närpesbloggens jultips från Engelqvists blommor blir givetvis att du ska skynda in på  affären nu på julafton och samtidigt som du köper sista julklappen i form av ett Närpespresentkort kan du passa på att köpa med dig en extra julblomma till hemmet.
Du hinner in till Engelqvists också på julafton.


Tawi Product Ab



Tawi Product finns på Högback affärsområde, Tegelbruksvägen 5, blir då en bit om Halpa på andra sidan.

Produkterna man saluför är data och elektronik, också en mängd programvara plus tillbehör och reservdelar. I lokalen har man också "datadoktor" alltså fixar virussmittade datorer och reparerar och bygger ihop datorer.

På hemsidan som fungerar som en sammanbyggd hemsida/blogg finns också mycket matnyttigt för kunderna. Vad sägs t.ex. om ett blogginlägg där det förklaras vilken dator man borde köpa till vilket ändamål, eller som man säger "Datorn du drömmer om är inte alltid den du behöver. Vi hjälper dig välja rätt – efter plånbok och behov."

Tawi har också internetserver/tjänster, tawi.fi,  där du kan ha allt från egna domän till webbshopar och allt annat man kan hitta på med internet.

Tawis facebooksida finns färskaste annonserna och endel annan info. Öppettiderna i affären hittar du också på facebooksidan men webbshopen, Tawi Shop, funkar ju dyngnet runt.

Det är också Tage på Tawi Product som sytt ihop alla databaser och det datatekniska bakom Närpespresentkortet som både användarna och vi andra NFF:are är väldigt glada för.

Närpesbloggens jultips från Tawi Product blir också att samtidigt som du inhandlar ett Närpespresentkort till sista julklapp idag julafton (öppet kl 9-12) så ska du passa på att fråga om uppgradering av din befintliga dator.


Wickmans Plantskola



Wickmans Plantskola, eller kort o gott Wiplant som man kallar sig på nätsidor, är som namnet säger en renodlad plantskola som driver upp och säljer mångåriga växter. Sortimentet är alltifrån stora träd, buskar, häckar, klätterväxter och ner till små perennaväxter.  

Plantskolor har normalt säsongöppet under vår och höst men eftersom Wickmans Plantskola också har  partiförsäljning av finska och nordliga växtkloner jobbar man här närapå året runt, dock med "sommarledigt" i januari-februari.

Affär eller Garden-Center har man på Östanåkersvägen 14, det är vid sidan om högback området en bit västerut från Botniarosk. I Garden-Centret är det öppet från 2 maj till 30 september och som sagt andra tider på året går det bra att vända sig direkt till plantskolan som har adressen rakt över vägen på Östanåkersvägen 17.

Eftersom växter i trädgården helst ska hålla minst en "livstid" så är det också rätt viktigt att man planterar rätta sorter på rätta platser. Det här är nåt man kan på plantskolan, grundad 1950, och för att kunderna också i lugn och ro ska ha möjlighet att fördjupa sig i ämnet har plantskolan en blogg, Sol och Grönt, där man tipsar och berättar om mycket beträffande växterna och ders skötsel. Just nu i adventstid kör företaget en 24 luckors tipsserie. Gå gärna in och läs tipsen!

Plantskolans facebooksida och instagramsida används för information och småtips om växter. Under säsongtid sker infon ofta som betalda inlägg för att snabbt nå ut till intresserade trädgårdsägare. Bilder på växter har plantskolan på Pinterest sida.

Närpesbloggens jultips för Wickmans Plantskola blir att ringa  (f.m. julafton) och bestämma tid för köp-avhämtning av Närpespresentkort till julklappssäcken. Är du säker på att mottagaren vill använda presenten till just växter kan du givetvis köpa ett presentkort direkt till plantskolan på en gång. Betala kan du t.o.m. göra med ett Närpespresentkort du själv har på fickan.


***



Närpes Erbjuder julkalendern 2019 görs av bloggredaktören Kjell Wickman. Alla uppgifter för kalendern hämtas från respektive företags hemsida/sociala medier-sidor. Företaget själv kan också ha bistått med bilder/material. Närpesbloggen reserverar sig för eventuella fel och brister.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar